Z MEDICINSKIMI GOBAMI V BOJ PROTI ALERGIJAM

Alergije so lahko sezonske ali stalne, vendar pa jih vedno druži skupni imenovalec: zdravstvene težave, ki povzročajo nemalo preglavic, v resnejši obliki pa lahko celo ogrozijo posameznikovo življenje. Kako jih torej omiliti ali se jih znebiti? Najboljši odgovor na to so medicinske gobe Organic Reishi Mix Alergo slovenskega proizvajalca distributerja Inlife.

Njihova učinkovitost v boju z alergijami je s kliničnimi raziskavami namreč dokazana že zadnjih 50 let in v primeru, da tudi vi spadate med tiste, ki jim nenehno smrkanje, kihanje, rdečica, zatekanje, slabost, driska, glavoboli ipd. že močno presedajo, je zadnji čas, da v zvezi s tem naredite nekaj konkretnega.

NIZBERI NARAVNO REŠITEV PROTI ALERGIJAM

ZAKAJ SE ALERGIJA SPLOH POJAVI

Alergija se pojavi, ko se imunski sistem burno odzove na snov, ki je neškodljiva večini ljudi, vendar pa jo telo pri nekaterih spozna kot nevarno ter posledično sproži alergično reakcijo. Ta snov se imenuje alergen in pri posameznikih povzroča sezonske ali stalne težave. Med značilnosti sezonskih alergij prištevamo pojavitev ob določenem času v letu, npr. spomladi, medtem ko se stalne pojavljajo skozi celo leto.

Najbolj pogoste alergije nastopijo zaradi sledečih alergenov: trava ali pelod, prah, živalski prhljaj oz. koža in dlaka živali, plesen, piki insektov, jajca, lupinarji, oreščki, žita, lateks, 

ZNAKI ALERGIJE

Ko pridete v stik z alergenom, začne vaš imunski sistem kot protiukrep sproščati histamin. Ta lahko povzroči različna zdravstvena stanja, ki so odvisna od vrste alergena. Če je alergen nekaj kar se vdihne, alergična reakcija običajno prizadene oči, nos in pljuča, medtem ko zaužiti alergeni povzročijo težave v ustih, trebuhu in črevesju.

Najbolj pogosti znaki alergij so: izpuščaji na koži, glavobol, kihanje, smrkanje, solzenje oči, nosni izcedek, zateklost, bruhanje, slabost...

MEDICINSKE GOBE PROTI ALERGIJAM

Zakaj bi se v času alergij zadrževali med štirimi stenami ali posegali po raznih kemičnih pripravkih, ko pa obstaja povsem naravna rešitev za vaše težave? To so medicinske gobe iz ekološke pridelave Organic Reishi Mix Alergo, ki slovijo po širokem spektru delovanja in na ta način pripomorejo k brezskrbnem preživljanju prostega časa brez alergije. Mešanica zdravilnih gob se je izkazala za zelo učinkovito, vsebuje  blazejev kukmak (Agaricus blazei), resasti bradovec (Hericium erinaceus), maitake (Grifola frondosa) in svetlikavo pološčenko (Ganoderma lucidum oz. Reishi).

Zdravilne gobe Organic Reishi Mix Alergo proti alergijam pomagajo na naslednje načine: preprečujejo in odpravljajo simptome alergij, krepijo imunski sistem, delujejo proti bakterijam in parazitom, zdravijo atopični dermatitis (ekceme, pordelost, srbečica, mehurji na koži), lajšajo simptome astme, izboljšujejo jetrno in ledvično funkcijo...

NAROČITE ORGANIC REISHI MIX ALERGO

Raziskave, ki potrjujejo učinek zdravilnih gob na alergije

Da lahko blazejev kukmak ščiti pred alergijami, je bilo med drugimi dokazano  v študiji, objavljeni leta 2009, ki sta jo na oddelku okoljske imunologije na norveškem Inštitutu za javno zdravje v Oslu opravila Linda K. Ellertsen in Geir Hetland. Slednja sta potrdila tradicionalne prakse z zdravilnimi gobami, ki jih že več stoletij izvajajo na področju Južne Amerike ter na Japonskem in še dodatno podprla raziskave slednjih iz šestdesetih let, ki so pokazale, da ima blazejev kukmak številne protimikrobne in protitumorne sposobnosti.

Znanstvenika sta svoje ugotovitve dokazala tako, da sta alergične miši zdravila z mešanico ekstrakta gob, kar se je izkazalo za izjemno učinkovito. Kar 82% mešanice je sestavljala ravno goba blazejev kukmak, 15% je bilo v njej resastega bradovca, preostale 3% pa je predstavljala goba maitake. Ugotovljeno je bilo, da je bila mešanica zdravilnih gob učinkovita ne glede na to, ali je bila zaužita preden se je alergija sploh pojavila ali pa takrat, ko je ta že bila prisotna, kar pomeni, da je medicinske gobe priporočljivo jemati ne glede na čas pojavnosti alergij.

Dokazano učinkovitost  Reishi (Ganodermae lucidum)  na dolgoročno lajšanje simptomov alergij je dokazala tudi študija  dr. Martina Powella, kjer je preučeval vpliv zdravilne gobe Reishi na astmo in druge alergije.  V študiji je dr. Powell dokazal, da lahko prehransko dopolnilo z gobo Reishi izjemno učinkovito zdravi od histamina odvisne alergije in odpravlja tudi vzroke za njihov nastanek, kar še dodatno podpira dejstvo, da je kombinacija sestavin v gobah  Organic Reishi Mix Alergo ne le blagodejna, temveč tudi dokazano učinkovita.

Vse zgornje navedbe o alergijah so povzete po raziskavah iz sledeče literature:

  • Bhardwaj N, Katyal P, Sharma AK. Suppression of inflammatory and allergic responses by pharmacologically potent fungus Ganoderma lucidum. Recent Pat Inflamm Allergy Drug Discov. 2014;8(2):104-17. PubMed PMID: 24948193.
  • Ellertsen, L. K., & Hetland, G. (2009). An extract of the medicinal mushroom Agaricus blazei Murill can protect against allergy. Clinical and Molecular Allergy : CMA, 7, 6. doi:10.1186/1476-7961-7-6
  • Radić Nataša, Štrukelj Borut: Medicinske gobe: od zgodovinskih pripomočkov do sodobne znanosti, članek, Med razgl 2011, 50:187 – 19

IZBERITE NARAVNO REŠITEV ZA VAŠE ALERGIJE